20 Nisan 2011 Çarşamba

Kök Edebiyat Günleri'nin ilkinde yapılan açılış konuşması

Sevgili Seçkin Dostlar;

Bu güzel akşamda sizlerle birlikte olmak ve bu güzel geceyi sizlerle paylaşarak, birlikte unuttuğumuz ve unutturulduğumuz edebiyat ve sanat gecesine hoş geldiniz.

Sanat ve edebiyat, dünya insanlarının ortak paylaşım alanları ve duygularının en safiyane şekilde ortaya konularak, insan olarak kendini kainatta var olduğunu hissetmesinin zirve noktasıdır. Bunu başaran yazar ve şairlerin duygu yüklü, beyin harmanlamasından geçmiş, kalp süzgecinden süzülerek insanlara ulaştırdıkları bu metinler, tarihin en karanlık dönemlerinde bile insanlığa yol gösterici olmuş, dimağlarda yeni ufukların açılmasında vesile olmuşlardır.

Asırlara varan geçmişlerine rağmen, bugün kendilerini tanımamakla birlikte, eserlerini okuyup, fikirleriyle bizlere yol gösteren, “OR” aleviyle karanlıkları yırtıp geçen o kutsal insanlar karşısında bugün hepimiz çaresizce, ama biraz da saygıyla eğilmekteyiz.

Bu güzel gecede, siz seçkin dostlarla bir arada olmak, edebiyatın, sanatın doyumsuz hazzını hep birlikte yaşamak için buradayız.

Ankara’da her Pazartesi saat 18:00 da burada buluşarak, birbirimizi daha iyi tanımak, üretmiş olduğumuz eserlerimizi paylaşmak, gelecekte yetişecek olan yazar ve şairlerin en güzel şekilde yetişmelerine vesile olmak, yazmış olduğumuz eserlerin geniş kitlelere yayınlanmasının en sağlıklı ellerle yapılabilmesi için neler yapabileceğimizi konuşmak için burada toplanmış bulunmaktayız.

Ayrıca, bub güzel, seçkin birlikteliğin birbirleriyle daha iyi tanışıp kaynaşmasını sağlamak, iletişimi sağlıklı kılabilmek, yazar ve şairlerimizin acı ve tatlı günlerini paylaşabilmek, duyurularının, eserlerinin paylaşımını sağlayabilmek için internet üzerinden birazdan sayacağım oluşumlar yapılmış ve siz değerli şair ve yazarlarımızın uygulamasına sokulmuştur.

kokedebiyatgunleri.blogcu.com
kokedebiyatgunleri.blogspot.com
Bir de kokedebiyatgunleri adında bir gmail grubu oluşturulmuştur. Gruba bloglar üzerinden üye olmak mümkündür.

Buraya gelmekle bizleri onure ettiğiniz için hepinize teşekkür ederiz. Hoş geldiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder